Darbo laikas:

Obelis ‘Baltasis alyvinis‘ (Malus)

Obelis ‘Baltasis alyvinis‘

(lot. Malus)
Vaisiai skinami rugpjūčio pabaigoje. Vartojami švieži ir perdirbti (perdirbimui tinka ir krituoliai). Nuskinti išsi­laiko 10-12 dienų. Obuoliai gražūs, patrauklūs, dažniausiai smulkesni už viduti­nius ar net smulkūs, netransportabilūs, skanūs, truputį salsterėjusio vyno rūgšties skonio, labai jautrus rauplėms. Jie apvaliai kūgiški ar plačiai kiaušiniški, iš šono lyg truputį suploti, neaštriai briaunoti. Odelė plona, švelni ir lygi, žalsvai geltona, vėliau- dramblio kaulo spalvos. Vaismedžiai vidutinio augumo, žiemą ištvermingi, derėti pradeda 2-3-iais augimo metais. Dera gausiai, tik labai įtręštoje priesmėlio dirvoje ryškiai pramečiuodami. Obuoliai ant šakų laikosi nestipriai. Teigiamos savybės- ištverminga žiemą, anksti pradeda derėti. Neigiamos savybės- reikia geros vietos ir dirvos, prastoka vaisių prekinė vertė.

Aukštis iki: 3m

Plotis iki: 3m

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Darbo laikais:

Mes naudojame slapukus savo svetainėje, kad suteiktume jums tinkamiausią patirtį prisimindami jūsų pageidavimus ir pakartotinius apsilankymus. Spustelėdami „Priimti“ sutinkate naudoti VISUS slapukus.