Nors temos pavadinime figūruoja "sėklos", bet užsisakinėti galima ir "sudygusias bei paaugusias sėklas", t.y. gyvus augalus
*.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Žvaigždutė (
*) reklamose reiškia "yra papildomų sąlygų" ... o šiam mano pranešime jos prasmė būtų "saugokitės nenumatytų pasėkmių" ar dar kaip nors.
Vienžo, prieš kelias dienas apturėjau svečių iš "valdiškų namų" - VAAT (žr.
http://www.vaat.lt ). Mano nepaneigiamai akivaizdus nusikaltimas?/nusižengimas? Lietuvos liaudžiai ir augalijai buvo toks: 2008m kai ką užsisakiau ir atsisiunčiau iš Esveld'o (
http://www.esveld.nl ).
Nenoriu aš to Esveldo nei peikti nei girti - kai kas ten pigu, kai kas brangu, kai kas šlamštas, kai kas tikrai geri dalykai... atsisiuntimas, aišku, brangus... Ir tas 2008m atsisiuntimas nebuvo nei pirmas, nei paskutinis...
O VAAT pareigūnų (ir pareigūnių) vizitas buvo susijęs su nemalonia situacija Boskoope - Olandijos miestelyje, kuriame (ir aplink kurį) randasi debesys įvairiausių medelynų. Tame tarpelyje - ir Esveld. Taigi, tame garsiame Booskope buvo aptiktas siaubingas žvėris - Anoplophorus chinensis. Visą istoriją galima rasti Internete - googlėje pabandykit paieškot Anoplophorus chinensis Booskop... silpnų nervų Rutaceae augintojams/oms skaityti nerekomenduojama
Istorijos aidas atslinko iki Romainių, Kaunas, LT. Kadangi gavau iš ten augalų - anys gali būti apkrėsti. Teko duoti analizus, t.y. rodyti augalėlius. Oi vln

pagalvojau - kas bus jei ras? Portugalijoj gaudydami vieną panašų "vredytelį" buvo padarę 800 metrų mirusią juostą aplink paplitimo židinį, kur nebuvo palikta nei medžių, nei krūmų... Nu galvoju, daba shakės - pas mumi Romainius sulygins su žeme, Šilainius iškeldins ir nupurkš napalmu su insekticidais, o autostradą Kaunas - Klaipėdą pakreips ir padarys Ramučiai - Varluva - Karklė per Kuršėnus (pastatant naują tiltą per Nerį)
Laimė, jokių žvėrių mano medeliuose neaptikta

Buvo surašytas aktas, kad viskas tvarkoj - nu vienžo daba mano spygliuočiai jau beveik sertifikuoti

Ir Romainiai su Šilainiais išgelbėti
Pabaigai labai tiktų dėkingų gyventojų choro atliekama "Odė spygliuočiams iš Olandijos"